SLO    ITA    ENG

Domače mesnine iz Vipavske doline

Možen je osebni prevzem produktov na kmetiji in dostava po dogovoru.

Domača salama

Suha salama, narejena iz 85% svinjskega plečeta in 15% trde, razrezane hrbtne slanine. Začinjena s soljo iz sečoveljskih solin, poprom in vinom, v katerem se je namakal česen. Sušena 2 do 3 mesece v pogojih, ki omogočajo fermentiranje mesa in razvoj plemenite bele plesni.

Panceta

Izkoščičena svinjska rebra s potrebušino, začinjena s soljo iz sečoveljskih solin z dodatki zelišč (lovor, rožmarin, brinove jagode, česen, poper…). Zorjena 3 mesce na tradicionalen način.

Vratovina

Svinjski vrat, začinjen s soljo iz sečoveljskih solin z dodatki zelišč (lovor, rožmarin, brinove jagode, česen, poper…). Zorjena 3 meseca na tradicionalni način.

Pleče mangulice

Začinjeno s soljo iz sečoveljskih solin z dodatki zelišč (lovor, rožmarin, brinove jagode, česen, poper…). Sušeno 3 mesece v pogojih, ki omogočajo fermentiranje mesa.

Bela salama – špehovka

Salama iz na roke narezane slanine mangulice z dodatkom 20% mletega svinjskega stegna, začinjena s pekočo papriko. Zorjena najmanj 3 mesece na tradicionalni način.

Špeh mangulice

Hrbtna slanina, soljena s soljo iz sečoveljskih solin z dodatki zelišč, zorjena 6 mesecev v kamnitih posodah.

Podbradek

Svinjski podbradek. Zorjen 3 mesece na tradicionalni način in nežno dimljen z dimom suhih bukovih drv.

Pršut

Svinjsko stegno s parkljem, soljeno s soljo iz sečoveljskih solin in sušeno najmanj 30 mesecev v pogojih, ki omogočajo fermentiranje mesa.

Oddajte povpraševanje

NE SPREGLEJTE TUDI PONUDBE VRHUNSKIH SORTNIH VIN IZ VIPAVSKE DOLINE

Domače je res domače

Na posestvu v izmeri 40 hektarjev pridelamo večino hrane in krme (koruzo, ječmen, deteljo, krmne buče), celo voda, ki jo pijejo naši prašiči, je studenčnica iz izvira na naši posestvi.

Tradicija in izkušnje

Sledimo izkušnjam staršev, da trdna domačija potrebuje njivo in vinograd, hlev in gozd, travnik in vrt. Dolgoletne izkušnje pa zagotavljajo vrhunsko kakovost.

Posebnosti Vipavske doline

Enkratni vremenski pogoji, ki jim botrujejo burja, vzgonski vetrovi in bližina morja, omogočajo zorenje na tradicionalni način, ki da mesninam pridih naravne žlahtnosti.

Fotogalerija